Vlaanderen.be - uw wegwijzer binnen de Vlaamse overheid
| A+ A- | contact | vlaanderen.be | zoekfunctie |

toplefttopleftdown individuele hulpverlening toprightuptopright
navleftbot navrighttop
toplefttopleftdown sociale dienstverlening toprightuptopright
navleftbot navrighttop
toplefttopleftdown eindeloopbaanwerking - gepensioneerden toprightuptopright
navleftbot navrighttop
toplefttopleftdown algemene info toprightuptopright
navleftbot navrighttop
U bent hier: startpagina > individuele hulpverlening > alcohol- en drugsbeleid

Alcohol- en drugsbeleid

 

De sociale dienst is één van de betrokken actoren in het alcohol- en drugbeleid voor het Vlaams overheidspersoneel en kan worden ingeschakeld bij chronische probleemsituaties.

Dit kan gebeuren op twee manieren :

 

  1. elk personeelslid met een alcohol- of drugprobleem, kan uit eigen beweging contact opnemen met de sociale dienst. In dit geval zoekt de maatschappelijk assistent naar een oplossing samen met de hulpvrager; de leidinggevende wordt hierbij niet betrokken.
  2. een leidinggevende die vermoedt dat een alcohol- of drugprobleem de oorzaak is van een herhaaldelijk minder goed tot slecht functioneren van een medewerker, kan laatstgenoemde doorverwijzen naar de sociale dienst.

 

De sociale dienst beschikt over een team maatschappelijk assistenten die u met kennis van zaken kunnen bijstaan en zo nodig doorverwijzen naar meer gespecialiseerde hulpverleners. Wenst u op hen een beroep te doen, dan kan dit persoonlijk, telefonisch of schriftelijk. Wellicht zal men u vragen om, indien mogelijk, even langs te lopen. Voor de personeelsleden van de buitendiensten zijn er spreekuren voorzien.

Heeft u liever dat een maatschappelijk assistent bij u thuis langs komt, maak dan een telefonische afspraak.

 

Overzicht van de zitdagen van onze maatschappelijk assistenten in de buitendiensten

 

Nuttige links

 

Voor uitgebreide informatie over alcoholgebruik en alcoholproblemen of gratis online begeleiding van een professionele hulpverlener kan je terecht op: http://www.alcoholhulp.be/

 

 

Copyright © 2013 vzw Sociale Dienst voor het Vlaams Overheidspersoneel - Alle rechten voorbehouden - Toegankelijkheidsverklaring - Privacyverklaring
Kern 2B - Havenlaan 88 bus 51 - BE - 1000 Brussel - T +32 2 553 48 98