U bent hier: Vlaanderen.be Landbouw en Visserij Nieuwsberichten


punt

Nieuwsbericht Landbouw en Visserij

22 januari 2008

Minister-president Kris Peeters en minister Gerda Verburg openen samen met Europese landbouwcommissarissen “Supermarkt Europa”

Op donderdag 31 januari openen Kris Peeters, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Havens, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid en Gerda Verburg, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van Nederland de tentoonstelling “Supermarkt Europa”. Dit zal gebeuren in aanwezigheid van de voormalige EU-landbouwcommissarissen Frans Andriessen en Franz Fischler in het Vlaams Parlement in Brussel.

“Supermarkt Europa” is een gratis en interactieve tentoonstelling, opgezet in een fictieve supermarkt. Vijftig producten in de rekken vertellen de evolutie van landbouw en voeding tijdens de voorbije halve eeuw. Vijftig foto’s en persdocumenten bieden inzicht in het Europees landbouwbeleid.
“Supermarkt Europa” opent de deuren naar aanleiding van de 50e verjaardag van het Verdrag van Rome en de start van het Europese landbouwbeleid. Het is een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (Nederland) en het beleidsdomein Landbouw en Visserij (Vlaanderen), uitgewerkt door het Centrum Agrarische Geschiedenis (Leuven).
De tentoonstelling liep van 9 november 2007 tot 18 januari 2008 in het stadhuis van Den Haag en  komt nu naar de lokettenzaal van het Vlaams Parlement waar ze te bezichtigen is tot eind april.

Officiële opening

De officiële opening vindt plaats op donderdag 31 januari 2008 in de lokettenzaal van het Vlaams Parlement, Ijzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel.

Op het programma staat:

  • 10u30                  Verwelkoming Gerda Verburg en Kris Peeters
  • 10u45                  Debat met de voormalige EU-landbouwcommissarissen Frans Andriessen en Franz Fischler en Noël Devisch, voorzitter van de Boerenbond
  • 11u30                  Openings en bezoek aan tentoonstelling
  • 12u00                  Receptie

Meer informatie en een uitgebreid persdossier vindt u hier: Externe internet-website website (nieuw venster): www.supermarkt-europa.com

Meer informatie

Luc De Seranno, woordvoerder kabinet Peeters
Tel. 02 552 60 00 – GSM 0477 38 23 37
e-mail e-mail: luc.deseranno@vlaanderen.be

 

Geldig tot: 31 januari 2008


Overzicht nieuwsberichten Landbouw en Visserij