Intranet
Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap
  | Koepelsite | Zoeken | Telefoon | Nuttige links | Website Vlaanderen|
Personeelsblad Ministerie Vlaamse Gemeenschap
  Proefstuk  
Asperge- en tomatentaart

Een originele combinatie met een frisse lentetoets. Kan zowel warm als koud worden opgediend, als voorgerecht of als lunchhap. En bovendien supermakkelijk klaar te maken.

Dit hebt u nodig:
200 gram bloem; 100 gram heel koude boter; 150 gram gekookte ham; 400 gram groene asperges; 3 rijpe tomaten; 3 eieren; 1 dl melk; 1 dl ijskoud water; bieslook; een tiental basilicumblaadjes

Zo gaat u te werk:
Zeef de bloem met wat zout. Snijd de boter in plakjes en meng ze met de vingertoppen door de bloem. Giet er wat ijskoud water bij tot het deeg een elastische bal vormt. Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat het een uurtje rusten op een koele plaats. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Bestrooi de taartbodem met droge bonen en bak de taartbodem een tiental minuutjes op 180. Kook ondertussen de in stukken gesneden asperges in lichtjes gezouten water en laat ze goed uitlekken. Klop de eieren met de melk, peper, zout, de in reepjes gesneden ham, de fijngesnipperde bieslook en basilicumblaadjes.
Bedek de taartbodem met de asperges, leg hierop de in schijfjes gesneden tomaten en overgiet met het eimengsel.
Bak de taart in een hete oven op 180 gedurende 20 minuten.


 
 
LET OP! Deze site heeft enkel een archieffunctie en is niet meer aangepast sinds november 2005. Voor actuele informatie kunt u terecht op de portaalsite www.vlaanderen.be of de site van het nieuwe personeelsblad 13.